To budynek o szarej fasadzie charakterystycznej dla tej sieci. Wystrój wnętrza ma stonowany skandynawski charakter. Wnętrze jest przytulne dzięki dużym powierzchniom z naturalnego drewna i ciepłemu oświetleniu. Charakterystyczną cechą jest zaaranżowanie części stolików w ustawieniu amfiteatralnym. Całkowita powierzchnia dwukondygnacyjnego budynku to 527 metrów kwadratowych. Na sali jadalnej jest ponad sto miejsc siedzących. Ogródek oferuje siedemdziesiąt kolejnych. Goście mogą składać zamówienie przy jednej z dwóch tradycyjnych kas lub skorzystać z jednej z pięciu kas samoobsługowych.
- MAX działa w Polsce dopiero od czterech lat. Mimo to mamy już spore i wciąż rosnące grono fanów, także z Radomia. W ostatnich miesiącach otrzymywaliśmy od nich mnóstwo pozytywnych sygnałów. Pytali o datę otwarcia, lokalizację; cieszyli się, że w ich mieście pojawi się alternatywa dla amerykańskiej konkurencji. Jesteśmy bardzo ciekawi, jak przełoży się to na popularność naszej restauracji. Zrobimy wszystko, by zaoferować im najwyższy poziom usług i najlepszy smak – mówi Jerzy Jakubiak, Country Manager Poland w MAX Premium Burgers.
https://www.cozadzien.pl/zdjecia/otwarcie-max-premium-burgers-w-radomiu-zdjecia/75337
Restauracja MAX Premium Burgers w Radomiu będzie otwarta przez cały tydzień w godzinach 8-23. W najbliższym czasie jej oferta pojawi się również w aplikacjach dowozowych.
MAX to szwedzka marka restauracji szybkiej obsługi. Powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. Firma szczyci się smakiem swoich burgerów, frytek czy shake’ów. Oprócz produktów z wołowiną czy kurczakiem marka mocno stawia na ofertę bezmięsną. MAX poważnie traktuje swoją odpowiedzialność środowiskową. Po pierwsze, kompleksowo mierzy swoje emisje gazów cieplarnianych. Po drugie, systematycznie je obniża w odniesieniu do poziomu sprzedaży. Po trzecie, usuwa z atmosfery gazy cieplarniane w ilości odpowiadającej co najmniej 110% swoich emisji. W 2019 roku MAX został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”. Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski i Egiptu. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Dziś polska sieć liczy 12 lokali w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Radomiu i na Śląsku. Firma planuje otwarcia kolejnych, m.in. w Krakowie czy Płocku.