Radio Rekord Radom 29 lat z Wami Radio Rekord Radom 29 lat z Wami
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

Świeże ostrygi, foie gras, zimowe trufle i amerykańskie steki w Kraft Bistro!

Świeże ostrygi, foie gras, zimowe trufle i amerykańskie steki w Kraft Bistro!
Od połowy listopada Kraft Bistro wprowadziło nową kartę menu, o której opowiada właściciel restauracji Mateusz Nowak.
 
- Od kilku tygodni wprowadziliśmy na stałe do oferty świeże ostrygi, które sprowadzamy bezpośrednio z Paryża. Mamy także sporo innych nowości, które zachwycą każdego smakosza oraz osoby poszukujące niebanalnych połączeń smakowych. Jedną z naszych nowości jest smażona foie gras (rodzaj przerośniętej kaczej wątróbki), którą serwujemy na karmelizowanych jabłkach w calvadosie z naszą domową tostowaną brioszką - mówi restaurator. 
 
W Kraft Bistro w stałej ofercie znajdują się świeże trufle, które restauracja sprowadza bezpośrednio z Włoch i podaje na kilka sposobów. To nie jedyne przysmaki włoskiej kuchni, których można tam skosztować.
 
- Można u nas spróbować także gnocchi w kremowym sosie ze świeżą truflą czy legendarnego steka rossini, czyli steka z polędwicy wołowej podawanego z eskalopką z foie gras, świeżą truflą oraz sosem truflowym. Trzeba wspomnieć także o pączkach z mięsem kraba i dżemem z bekonu, grillowanej ośmiornicy z chorizo i czarnym sosem aioli, czy delikatnym ravioli z perliczką i truflami. Nowa karta to także nowe desery, tarta z malinami na trzy sposoby, czy domowe ptysie z kremem pistacjowym, wiśniami i gorącą czekoladą. Zapraszamy codziennie od 9 do późnych godzin nocnych - mówi Mateusz Nowak.
 
Kraft Bistro oferuje również możliwość organizacji imprez okolicznościowych, zarówno firmowych, jak i rodzinnych.
 

Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji "Stop hejt".

Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo=

#WieszPierwszy

Najnowsze wiadomości

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Najczęściej czytane

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0K

Polecamy